Queen of the juice

                                      

Detta inlägg dedikerar jag enbart till juice. Ja, du läste rätt, bara juice. Allt för många människor har tappat bort sig i juicedjungeln, nypressad, färskpressad, juiceextrakt, juice med 0% frukt enda tillsatta ingrediensen är barns tårar som smakar jordgubb/apelsin/mango/svartvinbär och lite persika. Vad är det exakt jag köper? Vad vill jag ha? Behöver vi egentligen 3000 fruktsmaker i en enda juice? Vem fan är du egentligen?
Är det sådana frågor du ställt dig själv men inte fått något svar, är detta inlägg exakt vad du behöver.

Juice är saft man pressar ut ur diverse frukter och bär, alltså är definitionen av juice att man använt 100% av råvaran. Men i dagens samhälle så finns det x antal produkter som kallas juice, men egentligen är fail. Man ska även veta att det är stor skillnad på juice och juice.

Nedan kommer jag räkna upp fyra välkända juicesorter och förklara vad det är samt ge betyget, 1 till 10 röda baroner.

1. Blanda ut med asmkt vatten juice
                                      

Detta är för många en fantastisk produkt, liten som fan, billig, man blandar ut med 8 DL vatten så får man 1 hel liter juice för typ 10kr. De beskriver fint att det 2DL mega koncentrerad dryck är ungefär 2kg frukt (NEJ). Men hela kvalitén på juicen är otroligt låg. Det finns inget fruktkött (vissa gillar dock inte fruktkött, ni kan dra åt helvete) och du måste röra upp i juicekannan en gång i minuten för att det inte ska bildas ett tjockt lager av smuts på botten. Sedan har vi nektar, som alla kallar för juice, kommer oftast i sådana här små förpackningar. Som har smaker som "Exotisk nektar". Vad är exotisk nektar? Näe just det, ingen vet, men alla köper det, till och med jag av ren nyfikenhet. Det kanske smakar rent av fantastiskt? Men när jag dricker det smakar det, förvirring och depression med inslag av våldtäkt.

2 röda baroner




2. Standardjuice

                                                                         


Denna juice är helt ok för någon som bara vill ha vätska med fruktiga inslag. Den fyller, den fyller den funktionen.. ett tag. (nej meningen är inte konstig) 
När man dricker denna juice så tröttnar man på den efter max 1 kanske 2 (obs då är man krigare, ja svär) glas. Jag vet inte varför men efter ett glas av denna juice så vill jag absolut inte ha någe mer juice för stunden. Juicen börjar helt plötsligt smaka isoleringscell och avgaser med svaga spår av gammal man .
Så är det med de flesta typer av standardjuice, dock finns det såklart undantag. Drycken lämpar sig perfekt för att dölja smaker, t.ex. om du har sugit på någons(eller dina egna) fötter.

Exemplet på bilden ovan illustrerar även en juiceblandning av apelsin, mandarin och äpple. Vad hände? Är det så att vi gärna vill ha alla tre juicer men har inte råd? Det blir aldrig bättre, jag lovar. Det funkar med två, men den tredje smaken försummas alltid. Kanske t.om. gör det sämre, så tips håll dig till en max två smaker.

Så slutsatsen är, drick aldrig mer än ett glas eller två om du inte vill fylla på din obefintliga vätskenivå (va fan vad det där?). Samt håll dig till en max två smaker.

6 röda baroner


3. Färskpressad



Nu börjar vi komma till riktiga grejer. Här pressas frukten snabbt som fan(JÄVLIGT SNABBT), men det är viktigt att inte låta sig luras. Även om det låter väldigt bra med "Färskpressad", så betyder det egentligen att frukten var färsk vid själva presstillfället sedan pastöriseras  juicen("pastöriseras" är en länk, så klicka på den). Vilket betyder att man låter en gris bada i juicen.Men det är en fantastisk juice ändå. Den smakar glädje och fängelse som toppas med fint fruktkött.

8 röda baroner

4. Nypressad juice

Denna genre av juice är bland de dyraste, ca: 25-30kr för en stor fet flaska. Innehållet är ren fin "nypressad" juice med förvånadsvärt mycket fruktkött. Den smakar extas och eufori med inslag av våld. När du dricker denna juice kommer du bara inte smaka av extasen och euforin. Du kommer hamna i ett brutalt tillstånd av dessa två. Klä av dig naken, spöa alla farsor och barn som finns i närheten, tillslut spränger du dig själv på toppen av Kebnekaise för att du skiter faktist i vad fan som händer, du har just druckit en av världens bästa juicer.

10 röda baroner



5. Queen of the juices

Den här juicen finns inte tillgänglig i vanliga livsmedelsbutiker, utan går bara att beställa på svarta marknaden. Juicen är i särklass den brutalt dyraste drycken på marknaden idag, ca 600kr/l men tveklöst den bästa. Tillverkning är hemlighetsstämplad men det sägs att man spränger frukterna omsorgsfullt med ansiktet.



13 röda baroner

Hoppas denna prisbelönta juiceguide har hjälpt dig i kampen om att hitta rätt juice, tack för mig.



// Frans (m. inslag av Boo)


Kommentarer
Postat av: Eka

hej jag vill beställa en queen of the juice tack (första bilden..) den såg ruskigt fyllig ut....

2008-11-11 @ 17:58:11
Postat av: Matthias

trevligt inslag av juicer..

är det en naken sanning som alla känner igen?

2008-11-11 @ 17:58:28
Postat av: Juun aka miljonär innan 30

Kan ni inte skriva en guide om JOS också?

2008-11-11 @ 18:45:08
Postat av: Frans

Juun är lite ordvitsig och sådär crippligt fyndig som vanligt

2008-11-11 @ 19:04:05
Postat av: Tjuren

Fina ord om jordens bästa dricka men Bravo borde ligga högre.

2008-11-11 @ 19:21:39
Postat av: kris

juice är bra, nu vill jag höra om purslen.

2008-11-11 @ 22:08:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback